Pizza bez glutena

Ima nešto tako zadovoljavajuće u pravljenju domaće pizze! Baza bez glutena koju sam kreirala lako se sastavlja i lijepo se peče sa bilo kojim od vaših omiljenih preliva za pizzu.
Pizza baza
1½ šolje brašna od manioke
1 šolja brašna od tapioke
2 kašičice nerafinisane morske soli
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušenog timijana
2 jaja
½ šolje maslinovog ulja, plus još za podmazivanje tijesta
1 šolja vode, sobne temperature
Preliv
¼ šolje passate (pasirani paradjz)
1 mala tikvica, narendana na trakice
½ crvenog luka, tanko narezanog
½ crvene paprike, tanko narezane
¼ šolje kalamata maslina, bez košpica i prepolovljenih
3 kašikice pesta
Šaka svježih listova bosiljka
METODA
Zagrijte rernu na 200°C. Iako nije neophodno, ako imate kamen za picu, stavite ga u rernu da se zagreje.
Pomiješajte brašno od kasave, brašno od tapioke, so, origano i timijan u posudi srednje veličine. Napravite udubljenje u centru.
Dodajte jaja, ulje i ½ šolje vode u sredinu udubljenja. Preklopite smjesu da se svi sastojci dobro sjedine, postepeno dodavajući još vode po potrebi. Želite da smjesa bude dovoljno ljepljiva da se razvuče.
Ohladite tijesto u frižideru ili zamrzivaču oko 20 minuta dok pripremate dodatke za pizzu. To će omogućiti da se tijesto stegne i olakšati rukovanje.
Stavite komad papira za pečenje na radnu površinu i premažite ruke malom količinom ulja kako se tijesto ne bi lijepilo.
Izvadite tijesto i podijelite ga na pola. Svaku polovinu formirajte u loptu. Oklagijom razvaljajte svaku lopticu što je tanje moguće.
Pecite na kamenu za pizzu ili plehu 10 minuta ili dok podloga ne počne da porumeni. Izvadite iz rerne i prelijte sosom, tikvicama, lukom, biberom, maslinama i pestom. Vratite u rernu i pecite još 15-ak minuta dok povrće samo ne porumeni i kora bude gotova po vašoj želji. Prelijte bosiljkom i poslužite.