O meni

Amela Ivković O'Reilly, dipl. nutricionista

Rođena je 28. aprila 1977. godine u Sarajevu gdje je završila medicinsku školu i 2 godine studija medicine koje nastavlja u Grazu, Austrija, i u Dablinu, Irska, završava studij nutricionizma koji joj je poslužio kao prilika za pronalazak holističkog i integrativnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. 

Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. 

Sarađuje  je sa  stručnjacima na polju medicine  nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture i  psihologije. Radila je na klinikama u Dablinu, Londonu i Španiji.

Uz rad u privatnoj praksi u Sarajevu, radila je na lokalnom i korporativnom nivou na projektima  za vodeću Evropsku kompaniju DM. Surađivala je na projektu UNDP-a o promociji lokalne,organske hrane. Radila je za Fudbalski klub Sarajevo na kreiranju platforme zdrave ishrane njihove fudbalske akademije kao i njihovog prvog tima.

Sarađivala je sa Udruženjem Srce za djecu sa karcinomom i Udruženje Iskra iz Banja Luke na projektima jačanja imuniteta djece i podrške roditeljima.

 Bila je Jamie Oliver Food Ambassdor za Bosnu i Hercegovinu. Jedan je od lidera u  projektu ‘Liders Tribe’, Softhouse Consulting, u promociji dobre prakse liderstva kroz iskustvo u vlasitoj praksi radu sa klijetima i organizacijama.

 Predstavaljala je Bosnu i Hercegovinu u projektu ‘Food for Tomorrow’, Švedskog kultrnog Instituta. Bila je dio Projekta Viennna Osiguranja ‘U zdravoj školi, zdrava djeca’ koji je dobio zlatnu nagradu za društvenu osvještenost u konkurenciji 52 zemlje.

 Dio je tima  nevladine organizacije Green Council, i s njima je radila  na projektima  oborazovanja djece o zdravom životu i projektu razvoja organske poljuprivrede u saradnji sa Heinrich Böll Fondacijom.  Kreirala je  projekat o  osnaživanju žena u ruralnim područujima u saradnji sa Women in Europe Foundation.

Sa Švicarskim Caritasom (CACH)  radila je na projektu promocije zdrave ishrane djece (sa fokusom na lokalno, sezonsko povrće i voće) i edukacije o zdravom životu kroz ishranu u dvije osnovne škole u Sarajevu .

Surađuje sa  Udruženje Život sa Down sindormom Federacije Bosne i Hercegovine – DownsSy,  izgradnji zadravih navika ove posebne populacije.

Stalni je stručni saradnik Udruženja oboljelih od melanoma FBiH.

 

Radila je sa Pfizer komapnijom na korporativnom wellness programu za njiohove uposleinike iz Istočne i Cenralne Evrope.

Sa  Lek pharmaceuticals d.d. je radila na edukaciji magistra farmacije na temu zdrave ishrane, balansiranja šećera u krvi, kreiranju zdravih obroka,  I zdravlja mikrobiote.

U saaradnji sa Novo Nordisk kreirala je vodič zdrave ishrane za pacijente sa dijabetesom tipa 2 za medicinske sestre iz BiH.

Stručni je saradnik  velikog broj vladinih i nevladinih organizacija, lokalnih i  internacionalih škola gdje stavlja fokus na jačanju svijesti i znanja o važnosti zdrave ishrane i prozivodnje kvalitetnih namirnica.

Zdravlje i kuhanje je njena životna strast koju prenosi i  kroz svoj Youtube kanal –  Amelina kuhinja, kojim želi približiti zdravu ishranu na jednostavan način uz obrazovanje o važnosti lokalne i  sezonske hrane.

U saradnji sa medijskom kućom Oslobođenje vodi svoj podcast  “Zdraviji sa Amelom” gdje radi na promociji zdravog života.

Redovno drži predavanja na različite teme za lokalno stanovništvo, škole, korporativne organizacije i  internacionale organizacije. Redovan je gost na različitim TV i radio stanicama na temu zdravlja i nutricionizma. Piše o integrativnom i funkcionalnom pristupu zdravlju za više lokalnih i regionalnih portala i  novina.

Kako možemo surađivati?

Individualne konsultacije

Saradnje sa sportistima

icon3

Saradnje sa edukacijskim centrima

Korporativni wellness

Izrada menija zdrave hrane za hotele i restorane

Individualne konsultacije
Saznaj više
Saradnje sa sportistima
Saznaj više
Saradnje sa edukacijskim centrima
Saznaj više
Korporativni wellness
Saznaj više
Izrada menija zdrave hrane za hotele i restorane
Saznaj više
Previous
Next