Pileća salata

Ponekad pečem piletinu posebno da napravim ovu salatu. Danas sam to napravila sa ostacima pečenog pileta.
👩🏻‍🍳Sastojci ( za dvije osobe):
150 g ostataka pečenih komada piletine
30 g pistacija, sitno iseckanih
Grilane gljive 60g ( ja volim mix gljiva a vi po želji)
1 x 280g teglica srca artičoka, ocijeđena od njihovog ulja
2 mlada luka, narezana
2-3 velika cvijeta karfiola (cca 150g) nasjeckana i skuhana ( Max 5 min)
sjemenke nara
👩🏻‍🍳Za dresing:
2 kašike običnog jogurta
1 kašika maslinovog ulja
6 listova svježe nane ili 1 kašičica sušene mente
Sok od ½ limuna
Velikodušan prstohvat morske soli
*Savjet: Ako nemate vremena, ovo je također divno samo sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem, s izdašnim cijeđenjem limuna i prstohvatom morske soli.
👩🏻‍🍳Postupak:
Sve sastojke za dresing izmiksajte štapnim blenderom.
Pomiješajte sve sastojke za salatu.
Ako ga pravite za ponjeti obrok na posao/školu, dodajte pola dresinga na dno posude a zatim salatu i na vrh ostatak dresinga.
Dobro protresite prije jela.
👩🏻‍🍳Prijatno!