Jedna od mojih najdražih salata koja je savršena za početak proljeća

Vrlo je fleksibilna ( dodajte svoje omiljeno povrće i začine) i možete je jesti toplu ili hladnu.
👩🏻‍🍳Sastojci:
200g kvinoe ili druge žitarice po želji (riža, zob, proso)
300g crvenog kupusa izrezanog na tanke kriške
4 kašike jabukovog sirćeta
4 kašike maslinovog ulja
1 supena kašika suhog začina majčine dušice/ timjana ili origana
Grilano povrće ( mrkva, batat, tikva) 400 g
Sjemenke 1 nara ili 1 velika jabuka ili kruška isječena na sitne kocke
4 supene kašike svježe isjeckane mente, peršuna, kopra,korijandera ( može mix)
300g feta sira
150g maslina
👩🏻‍🍳Postupak:
1. Skuhajte žitarice po preporuci na paketu ( ja svoje kuham u temeljcu da pojačam nutritivnu vrijednost)
2. Dok se žitarica kuha, isjeckajte kupus, dodajte jabukovo sirće i prstohvat soli, i pomješjate sve ravnomjerno u zdjeli.
3. Kada je kvinoa spremna, dodajte je kupusu, zatim dodajte maslinovo ulje i suhe i svježe začine i grilano povrće.
4. Dodajte sjemenke nara, masline, i maslinovo ulje. Na vrhu dodajte feta sir, so i biber po želji.
👩🏻‍🍳Prijatno