Krem sir

Voluptates. Eaque. Unde.

Prednosti

Osim što je ukusan namaz, krem ​​sir ima i neke zdravstvene prednosti.

Krem sir sadrži značajnu količinu vitamina A.

Samo 28 gram  sadrži 87 mg vitamina A, što je 10% DV.

Ovaj vitamin je topiv u mastima i posebno je važan za vaš vid.

Takođe podržava vaš imunološki sistem i pomaže u zaštiti integriteta mnogih tkiva, poput kože, pluća i crijeva.

Izvor  antioksidanata

Krem sir je izvor nekoliko antioksidanata koji brane vaše tijelo od nestabilnih molekula zvanih slobodni radikali. Kada nivo slobodnih radikala postane previsok u vašem tijelu, to može dovesti do oštećenja ćelija.

Krem sir sadrži male količine karotenoidnih antioksidansa, uključujući lutein i zeaksantin, koji su posebno važni za zdravlje očiju.

Može imati probiotičke efekte

Krem sir je napravljen od starter kulture od bakterija mliječne kiseline.

Neki od ovih sojeva bakterija su probiotici, prijateljske bakterije koje nude zdravstvene beneficije.

Na primjer, neke vrste Lactobacillus podržavaju vaš imunološki sistem smanjenjem upalnog odgovora, dok druge vrste stimuliraju vaš imunološki sistem kada je izložen infekciji .

U osmonedeljnoj studiji miševi koji su jeli krem ​​sir Lactococcus chungangensis pokazali su povećani nivo korisnih masnih kiselina kratkog lanca i poboljšani profil bakterija u stolici.

Kratkolančane masne kiseline glavni su izvor energije za stanice debelog crijeva. Oni također smanjuju upale u vašem tijelu, što može koristiti ljudima s određenim upalnim poremećajima.

Nizak sadržaj laktoze

Laktoza je vrsta šećera koja se nalazi u mliječnim proizvodima poput mlijeka, sira i jogurta.

Kako krem ​​sir sadrži manje od 2 grama laktoze u(28 grama,  ljudi s intolerancijom na laktozu možda neće imati problema.

President Labne – idealan za svaki obrok

Danas prepoznatljivi i neodoljivi ukus sirnog namaza labne ili labnah prepoznaju mnogi potrošači širom svijeta. Tradicionalno se proizvodi u zemljama Bliskoga istoka, gdje se koristi kao namaz obogaćen začinskim biljem, ali i kao podloga za različite slane i slatke recepte. Budući da sadrži visoke razine kalcija, bjelančevina, minerala i vitamina President Labne osim gastronomske ima i visoku hranjivu vrijednost te se kao namirnica može koristiti kao samostalan obrok tj. namaz, kao osnovni sastojak mnogih slatkih delicija te kao zamjena za vrhnje u tradicionalnim receptima.